måndag 5 augusti 2013

Dags för kaninerna att åka på semester

Idag började vår semester på riktigt. Kärleken har visserligen varit ledig sen i fredags, men det var ju bara "ledig helg". Idag behövde vi inte kliva upp till en ilsken väckarklocka, som skrålar på nattduksbordet. Det var så skönt. Visserligen tog vi ingen längre sovmorgon, då det fanns en hel del att fixa inför resan imorgon, men det var skönt att slippa stressa.


Medan vi är på långresa, ska vår fina, älskade lejonkaniner Felix & Lilly få bo hemma hos min brorsdotter. Hon har haft egen kanin, så hon har koll på hur det går till. Idag var det dags att flytta dem och hela den stora buren till Hörvik.


Den är stor, kaninburen, som Kärleken har byggt själv. Den har varit med ett par år och kaninerna har det jättebra i den på sommaren. De kan beta friskt gräs och ändå hålla sig i skuggan. De kan gömma sig för regn och blåst i något av de två boen i var ände på palatset. De kan sitta på botaket och blicka ut över sina ägor. Där bor de tills hösten närmar sig vinter och det blir för kallt att skutta runt på marken.


Kaninerna fick åka i transportburen och den tunga buren baxade vi upp på släpet.









Vilket bök det var att få buren till baksidan. Det är inte precis stor yta att köra på. Med blod, svett och tårar (nästan i alla fall), så gick det till slut.


Här får Felix & Lilly det bra. Brorsdottern är jätteduktig med djur. Vi litar på henne.

Tills vi ses igen... KRAMEN!

Inga kommentarer: