torsdag 15 augusti 2013

9:e aug - En avstickare med överraskning


Eftersom vi inte planerat dagarna minutiöst, så har vi inte heller bokat motellen i förväg. Vi visste en del vad vi ville se och göra, men inte allt. Vi hade bestämt att slappna och göra det som faller oss in.

I originalplanen fanns att varje kväll, då vi checkat in på ett motell, fundera ut nästa dags agenda och boka motell innan sänggående. Så blev det inte. Vi har inte bokat förrän långt fram på eftermiddagen, då vi inte vetat riktigt hur långt vi ville köra. Det har funkat förvånansvärt bra. Vi använder hotels.com och inte en enda gång har det klickat. Vi har visserligen fått söka runt några gånger och inte alla boenden har varit de bästa och billigaste, men vi är nöjda.


Just denna dag, den 3:e på turen, hade vi lite svårt att hitta ett motell som passade i läge och pris. Vi ville inte betala hur mycket som helst. Vi har kommit mitt i turistsäsongen och Sturgis MC-vecka, så på vissa ställen är det fullt. Vi fick tag i ett motell i Pierre, SD, och det tog vi. Det blev en ganska lång avstickare, men med bensinpriserna de har här, så blev det ändå billigare än att ta ett längs stora motorvägen. Så fick vi ju se lite annat också.

När vi kom fram, stannade vi först på Pizza Hut för lite kvällsmat. Tjejen där hade stora problem med att få ihop vår beställning. De hade tydligen inte alla ingredienser till den stora pizza vi tre ville dela på. De hade haft en rejäl anstormning av kunder under förkvällen. Tre gånger fick hon prata med köket och sen med oss, innan beställningen kunde bli klar. Det blev bra ändå.

Utanför matstället hade en motorförening samlats och medlemmarna visade upp sina fina, gamla bilar. Kärleken blev eld och lågor och t.o.m. Dottern gick runt och fotograferade. Hon vill visa sin pappa. Jag tycker också det är kul att titta på dessa gamla klenoder. Den ena är finare än den andra. Vi gick runt och njöt en lång stund innan vi drog oss tillbaka till motellet.Tills vi ses igen... KRAMEN!


Inga kommentarer: