lördag 31 augusti 2013

29:e aug - Lämna hyrbilen

Vi var nöjda. Vi hade gjort det vi ville under resan. Allt och lite till. Vi var svettiga, då det var 35° i skuggan och väldigt hög luftfuktighet. Nu var det dags att dra sig mot flygplatsen för att lämna hyrbilen och checka in.

Vi hade bara några minuters bilväg till MSP och när vi kommer fram, kommer vi på att vi måste ju tanka upp bilen. Den var ju fulltankad när vi fick den. Det vara bara att vända igen.

En bensinmack? Var fanns alla bensinmackar när vi nu behövde en omgående? Halva stan var full av vägarbete, så det var inte bara att köra in i närmsta kvarter och kolla. Nej då! Vi fick köra halvvägs in mot stan, ta av vid första tillgängliga avfart, där man inte satt upp spärrar, och börja leta. Inte en jäkla bensinmack!

Vi körde och körde och till slut var vi över på andra sidan Mississippi River och inne i St Paul. Inte en bensinmack. Vi som sett mackar precis överallt under resan. Ja, t.o.m. ute på vischan, där Kärleken var livrädd för att vi skulle bli stående utan bensin. Men hittade vi någon i miljonstaden Minneapolis/St.Paul? Nej då!

Jo, till slut såg vi en. Vi körde in och skulle precis parkera bredvid en ledig pump. Då kommer en man fram och säger att macken är stängd. Pumparna funkar inte p.g.a. strömavbrott. Vi skulle köra några kvarter till. Men herre...

Vi körde ut på stora vägen igen och började titta. Ingen mack. Ingen mack. Ingen mack. Jo, där! Äntligen! En mack där det stod bilar och alla lampor lös. Vi körde in och ställde oss i kö till en pump.

På denna mack fanns 8 pumpar, varav två var Diesel. Alla var upptagna. Vi stod där vi trodde att vi snart skulle komma till. Killen framför oss verkade vara klar med sin tankning. Kärleken gjorde sig beredd att flytta fram bilen.

Vad gör killen då? Jo, han hämtar vindrutesvabben och börjar tvätta vindrutan. Vi tittar oss omkring och funderar på att byta plats, men ingen annan verkar bli klar före. Vi står kvar. Killen svabbar och svabbar. Rakar bort vattnet noga. Nu är han väl klar?!

NEEEEJ!!! Han hämtar papper och börjar torka rutan och polera listerna kring den. Men herre... Jag trodde Kärleken skulle spricka. Vilken jäkla tur att vi var ute i god tid!

Vi fick till slut tankat och letade oss sen tillbaka till flygplatsen och kunde lämna bilen utan anmärkning.  Tack för det!

Tills vi ses igen... KRAMEN!

Inga kommentarer: