torsdag 15 augusti 2013

9:e aug - Indianmuseum


I listan med saker vi ville se och göra under vår bilresa fanns ett besök på ett indianreservat. Jag hade inte hittat något under alla stunder jag letat på internet. Jag hoppades kunna få några tips när vi kommit hit. Tyvärr har vi inte haft möjlighet att lägga rutten så det hade passat med de som finns att besöka, så det fick bli ett besök på ett museum istället. Det är ju bra det också.


Vi såg flera reklamskyltar längs vägen och fann att vi skulle passera just förbi det samhället där Siouxindianerna (Lakotas) har ett stort, fint museum. Vi behövde inte många sekunder på oss att bestämma oss. Det var bara att svänga av motorvägen.


Vi blev inte besvikna. Det fanns massor av trevligt och intressant materiel där. Foton och tavlor varvades med autentiska kläder och vapen. Även en hästvagn fanns i lokalen. Vi var jätteglada att vi stannat till. Vi älskar sånt här, i alla fall Kärleken och jag.


Naturen i området var slående vacker, precis som i Minnesota. Allt har sin charm och storslagenhet. Det var lite mulet, men det gjorde inget. Det är skönast att köra bil då. Det var ju galet varmt ändå.










Tills vi ses igen... KRAMEN!

Inga kommentarer: