onsdag 28 augusti 2013

21:e aug - Vårt boende under veckan med Joan.


Det var ganska svårt att hitta motell till rimligt pris i närheten av Greene och Charles City. De flesta var fullbokade av väg- eller järnvägsarbetare och andra handelsresande. Vi funderade t.o.m. på att bo ända borta i Clear Lake (ca 50 min med bil från Greene där Joan bor). 
Vi har under större delen av resan använt hotels.com, då det är lättast att hitta motellen genom dem. Vi har även kollat direkt på vissa kedjors hemsidor och bokat därigenom. Det har inte varit dyrt annat än i Yellowstone Park.
Joans syster tipsade om Hometown Inn i Charles City. Varken Joan eller vi hade koll på detta motell. Joan ringde och fick veta att de hade ett rum med två stora sängar ledigt. Det knep vi. 

När vi kom dit bad vi att få titta på rummet och sen ville vi diskutera priset, då vi gillade det och ville stanna sju nätter. Priset var lågt till att börja med, men vi fick faktiskt ett ganska bra pris utan att behöva pruta för mycket. Vi betalar lite drygt 300:-/natt, men det skulle legat på mellan 350:- och 400:-/natt. Det gillas!

Välkommen in!Rummet går i 50-talets tecken. Det är rent, fräscht och mysigt. Naturligtvis är det slitet på sina ställen, men eftersom de sköter väl om det, så funkar det för oss.Vi har micro, kylskåp och TV med massor av kanaler. Dottern har lagt beslag på fjärrkontrollen även här. Vi har inte kollat på TV en enda gång på något av motellen under resan. Det är bara tonårsprogrammen som gäller.


Vi (jag) har pratat en hel del med killarna i de andra rummen. De jobbar med att reparera och bygga om järnvägar och kommer från olika delar av landet. De åker runt och jobbar där man behöver dem. De känner varandra och är anställda av samma företag. Grabbarna är supertrevliga och nyfikna på oss. De hälsar glatt när vi möts på parkeringen.

Vi trivs jättebra och kommer bo perfekt ända till den 28:e augusti, då vi beger oss till Minneapolis igen för ett sista dygn där innan hemfärd.

Tills vi ses igen... KRAMEN!


Inga kommentarer: