söndag 25 augusti 2013

12-13:e aug - Yellowstone National Park

Vid tvåtiden på måndagseftermiddagen nådde vi den nordöstra entrén till Yellowstone National Park. Eftersom avgiften gällde för bilen och för sju dagar, så var det bara att köra in och undersöka parken så länge vi orkade och ville. Det är ett enormt område. Där finns vilda björnar, vargar, bufflar, älgar, hjortar och många andra djur. Har man tur får man se de flesta. Har man som vi, lite mindre tur, så får man se bufflar, hjortar, rådjur, ekorrar, gäss och några andra smådjur. Vi var nöjda ändå. Det blev ett antal timmar både på måndagen och sen igen på tisdagen, så vi fick se mycket vackert. Naturen är storslagen och djuren som faktiskt visar sig, verkar inte bry sig nämnvärt. Gammal skåpmat...

Alla dessa olika slags gejsrar är häftiga. Klart vatten, porlande vatten, lera, ja, alla är intressanta och varma. Old Faithful är väldigt spektakulär att se. Vi såg den från parkeringen, men när vi kom närmre, så var det slut.

Ska man till denna delen av USA, är Yellowstone ett måste att se. Det är inte dyrt och det är väl värt varenda krona och lite till.Det här var ett axplock av vad vi såg. Vi kunde säkert spenderat ett par dagar till, om vi velat utforska allt ännu närmre. Det var ganska mycket folk och det var väldigt varmt. Vi var väldigt nöjda när vi körde söderöver.

Tills vi ses igen... KRAMEN!

Inga kommentarer: