lördag 17 augusti 2013

10:e aug - Keystone, SD


Nere i dalen, precis nedanför Mt Rushmore, ligger Keystone. En liten stad inklämd bland berg och skog. Vi kunde inte se att det fanns någon vanlig bostadsbebyggelse, utan det vi såg var bara hotell och affärer. Kanske är det så att denna stad vuxit upp bara för att kunna husa alla turister som passerar till de olika sevärdheterna i trakten. Man kan lätt räkna ut att flera sevärdheter planterats här, då Mt Rushmore har så stor dragningskraft. Då passar andra också på...
Vårt motell låg vackert uppe på en klippavsats i utkanten av Keystones centrum. Från fönstret i rummet kunde vi se presidenterna och det tog bara 3-4 min att gå ner till restauranger och butiker. Det var hur mysigt som helst. Om/när vi kommer tillbaka till South Dakota för att besöka Sturgis (återkommer om detta event), så ska vi bo här åtminstone en natt. Detta gillade Kärleken.


Tills vi ses igen... KRAMEN!

2 kommentarer:

Moster Mjölgumpa sa...

Det var ju ingen dålig utsikt precis. Staden påminner om Mariposa i närheten av Yosemite. En enda lång gata kantad med affärer och hotell, fast där låg nog några bostäder bakom knutarna.

Lena sa...

Jag hoppas få komma till västkusten någon gång i framtiden. Jag vill så gärna se det ni fick se.
Jag älskar USA!