lördag 11 augusti 2012

Oplanerat


Efter den smarriga lunchen på Kapten Gyllenhorn i torsdags, drog vi till Kalmar. Det var inte alls förutbestämt, men det behövdes. Ville vi ha vår nya soffa användbar, så var de ett måste. Vi hade missat ett kolli när vi var där för två veckor sen.
Vi vet att det var vårt eget fel, men efter diskussion med först en nosig flicksnärta i IKEAs kundtjänst och sen en tillmötesgående kille, när vi provade att ringa igen, så fick vi intrycket att det inte var första gången sånt här hände. Vi kunde köra tillbaka och hämta det kolli som saknades. Vi fick också höra från andra vänner att de varit med om samma sak. Det stod aldrig på plocklistan att soffan kom i två paket och det stod inga skyltar på tag-själv-lagret. Vi missade det när vi på egen hand fick öppna en stor pall, som bara var ditkörd, men inte separerad. Den var väl inplastad, så Kärleken fick slita hårt.


Det gick ganska snabbt på IKEA. Vi skulle ju inte handla något. Det var bara några före i återköp/reklammationer, sen hade vi våra armstöd till soffan.
Dottern behöver nya gympaskor inför skolstarten, så vi traskade in i Modehuset också. Det slutade med gympadojjor och kängor till Dottern och ett par nya gympaskor/promenadskor till Kärleken. Alla nöjda.
Till sist körde vi inte till Giraffen. Vi behövde hälsa på Djurkompaniet för att köpa Bozita kattfoder till Ozzy. Det finns inte hör hos oss. Vi måste köra till Kristianstad annars. Nu slapp vi det.


När Dottern fick syn på denna butik, började ögonen tindra. Deras katalog är hennes Bibel. Hon gick dit medan jag gick för att handla mat. Hon fick INTE handla något.


Vi kunde inte fotografera "pinnen" förra gången vi var i Kalmar. Det blev inte bra nu heller, men nu är det gjort.

Tills vi ses igen... KRAMEN!

Inga kommentarer: