onsdag 1 augusti 2012

Hög puls


Ozzy är verkligen ett litet energiknippe. Ibland undrar jag om han har en bokstavskombination under pälsen. Han är antingen av eller på, aldrig mitt emellan. Han galopperar fram över golvet och får sen tvärnita när han kommer dit han ska. Han kan inte springa lugnt. Det är full fart som gäller. Han klättrar på möbler och hänger i gardiner. Det gillas inte av oss. Vi hoppas verkligen han lugnar ner sig snart.
Det gäller att aktivera honom. Köra slut på honom, helt enkelt. Framför allt på kvällarna måste vi göra det. Annars får vi inte en lugn stund under natten. Även Ester måste ju få ro. Han jagar henne när han kan. Han vill brottas och leka. Det är inte alltid hon vill. Då måste vi gå inte och styra bort honom, så det inte blir slagsmål. Han vill inte förstå när hon markerar att hon inte är intresserad av lek.


Enstaka gånger numera, får vi igång även Ester. Hon gillar helst att iaktta. Vissa leksaker triggar henne och lite tet från Ozzy kan också jaga upp henne några minuter. För det mesta aktiverar hon sig själv.

Ester kastrerades i oktober, vid 6 månaders ålder. Det blir samma sak för Ozzy om två månader.

Tills vi ses igen... KRAMEN!

Inga kommentarer: