måndag 30 juli 2007

Tre nya friska poäng!!

Jag har krupit ner i sängen och summerar dagen. Vilken dag! För att INTE vara del av semestern, utan bara en ledig dag, så har den artat sig helt fjolligt bra.

Vi hade planerat att göra en utflykt till Danmark, för att försöka få det att kännas som semester i alla fall. Vi fiskade upp sambons kusin i Kristianstad och satte kurs mot Helsingborg. Vi skulle ta färjan över till Helsingör och bara ta det lugnt. Det var Kronborgs slott (se bilden ovan) och en snabbvisit i en matbutik som gällde.

Efter rundvandring i slottet med dess museum och underjordiska hålor, traskade vi upp till centrum. Morgan och Chrille slog sig ner på torget med varsin kall öl, medan jag hälsade på en mataffär för att införskaffa Hof, curryketchup och Boysenbärsmarmelad. Solen sken varmt och jag skyndade mig ut till de andra. Jag hann sitta en stund innan det var dags att ta färjan tillbaka. Dagens största begivenhet låg ännu framför oss.
Väl tillbaka på svensk mark igen, satte vi kurs mot Landskrona. Efter att vi lokaliserat idrottsplatsen, letade vi upp en trevlig restaurang på torget, där vi mumsade i oss härligt god japansk mat. Nej, nej, inte sushi. Hu! Det var friterad kyckling i teriakisås och sesamfrön, stekt biff i sesamolja och kycklingspett i teriakisås. Underbart gott! Karlarna drack förstås uppladdningsöl inför matchen mellan Landskrona BOIS och Mjällby AIF. Jag agerade chaufför (som vanligt!). Mätta och belåtna tog vi plats vid Mjällby-klacken, som tidigt började skandera "Mjällby, Mjällby". Det blev en härlig stämning på ena kortsidan, trots att vi alla hade solen i ögonen och kanske inte kunde se riktigt allt som hände på den andra planhalvan.
Vi missade dock inte det viktigaste... Målen! Mjällby rivstartade och tog ledningen snabb, bara ca 1 min in i matchen. Tyvärr hade domaren fått solsting, eller nåt. För trots noll signal från linjedomaren, dömde han straff till BOIS, när det egentligen var en solklar filmning av deras store Cederqvist. Det blev kvitterat 1-1.
Grabbarna Grus lät sig inte nedslås. De dribblade, fintade och passade förträffligt. Vid pausvila stod det 1-4. Mycket välförtjänt. Ibland kändes det som om det bara var ett lag på plan.
Andra halvlek blev inte lika bra. Kanske började man tänka på kommande matchen på torsdag, så man började ta det lugnt för att inte riskera skador mm. BOIS fick större plats och flera chanser.
MAIFarna lyckades streta emot och vann till slut med 4-2. Tre härliga poäng till. Nu ligger de 5:a i serien och har bara 4 poäng till andraplatsen. Kanon!
Nästa elddop kommer på torsdag. Då spelar Mjällby kvartsfinal i Svenska Cupen mot IFK Göteborg. Ska de slå ut änglarna? Ska de ta sig till semin? Det är redan sensation, men det finns chans på mera. Grabbarna är ju obesegrade på hemmaplan i år. Strandvallen har blivit deras fästning, som inga lag lycka storma. Oavgjort är det närmsta man lyckats med. Mjällby har stora chanser att avancera ytterligare. Nu har de vind i seglen och starkt självförtroende. GO MAIF!
Det är verkligen dags att sova. Chrille sover sedan länge bredvid mig. Han drömmer nog om gult och svart. Det ska jag också göra. Natti, natti!
Tills vi ses igen... KRAMEN!




2 kommentarer:

Moster Mjölgumpa sa...

Helsingör är härligt!

Anonym sa...

klacken måste vatt härlig! hoppas det händer fler gånger och inte bara på bortaplan lite hemma också, det ska ju vara vårt obesegrade fort!