torsdag 30 juni 2011

Ester flyttar in

Det första vi gjorde när vi kom hem med det lilla pyret var att visa henne kattlådan, matskålarna och vattnet. Hon var inte ett dugg intresserad. Hon vill gå sin egen lilla runda i huset.

Köket var bullrigt. Kärleken började skala potatis i skalmaskinen. Då hittade hon sin tillflyktsort in under en stol under köksbordet. Sen bar det av upp på övervåningen...

Jaha, då har jag sett Dotterns rum och tv-rummet uppe. Vad finns det mer att se?

Ester tassade runt i sovrummet, vardagsrummet och hallen. Köket ville hon inte in i. Vi fick flytta matskålarna till hallen. I vardagsrummet, som är under renovering, sökte hon nog efter sin familj. Hon började ropa och smet in under den gamla soffan, som väntar på bortforsling. Det gick knappt att locka fram henne.

Dottern lyckades till slut och kattjejen följde efter henne upp till tv:n. Vi åt sen middag, så Dottern fick lov att sitta där uppe.

Det tog lång tid att få i sig maten. Dottern ägnade sig mest åt att leka med Ester, som nu verkade finna sig i att vara hos oss. Hon jagade vippan och hade väldigt roligt.

Det är sent och det är dags för sängen. Dottern hade svårt att slita sig, men det är ju nödvändigt med sömn. det kommer en dag imorgon också. Vi behövde visa kissen att även vi har rutiner.

Tills vi ses igen... KRAMEN!

Inga kommentarer: