torsdag 21 oktober 2010

Från ovänner till bästa kompisar

När Lilly kom till oss i april i år, avvaktade vi ett tag med att släppa henne tillsammans med Felix. Han var ju van vid att vara själv.
När vi sen provade, var det hon som försökte dominera och sätta honom på plats. Hon var mycket vildare och modigare än han någonsin varit. Hon sprang på upptäcksfärd i hela huset och vi blev nästan förtvivlade. Vi var ju vana vid att Felix höll sig kring soffbordet och soffan. Han visade aldrig något intresse av att söka sig nya marker. Lilly, däremot, visste vi aldrig var vi hade. Därför var det nästan skönt när de flyttade ut i den stora fina nybyggda buren.
Som jag berättat tidigare, så dröjde det inte många dagar innan vi märkte att det gick att släppa dem tillsammans. Lilly hade lugnat sig betydligt efter kastrationen och verkade inte alls vilja bråka med Felix.
Nu har de bott in sig i huset igen. De får hålla sig i sin hage, vilket inte alltid är speciellt populärt. Jag tror inte de minns att de sprungit lösa tidigare, men Lilly har bestämt sig för att hon SKA ut. Hon krafsar, gnager och letar efter kryphål. Hon märker att det finns något annat utanför gallret.
Det är i alla fall skönt att vi slipper låsa in dem i buren på nätterna. De trivs tillsammans och är inte alls övervilda. Vi tycker snarare att det är kul att det är lite liv i dem. Lilly och Felix är en bra kombination av två helt olika karaktärer. Våra lejonkaniner!
Tills vi ses igen... KRAMEN!

Inga kommentarer: