torsdag 30 september 2010

Ny plats, nya vyer, nya rutiner - Turkiet dag 2, del 1

Vi vaknade upp till strålande solsken och galen hetta. Det var en enorm kontrast mot hemma.
Jag klev ut på balkongen och blickade ut över de vyer som fanns att beskåda.

Vi hade funderat på att gå ner till frukostbuffén, om vi skulle orka. Det blev som vi trodde. Vi orkade inte. Vi vaknade visserligen i någorlunda god tid för att ha hunnit, men vi kände inte för att jaga genom duschen och fräscha till oss. Det var ju inte med stress vi ville börja semestern.
Vi beslöt oss för att slappa och ta det lugnt.
Vi hade ingen mat på rummet, eftersom vi anlänt till hotellet vid midnatt. Det brydde vi oss inte om. Vi hade ju semester. Det fick bli vad det ville... Pågens kanelgifflar, som skulle varit fika på vägen ner till Sturup... Kexchoklad, som skulle varit resgodis på planet eller i bussen... Elins Pringles Sour Cream & Onion, som hon inte hade ätit upp på resan ner... läsk & det lilla vatten vi hade kvar från kvällen innan. Vilken tur att min mamma inte var i närheten! Hon hade fått krupp.
Med all denna energi i kroppen, kunde vi inte annat än att kuta ner till poolen och undersöka vad
hotellet hade att erbjuda. Elin & Chrille kunde inte vänta. De kastade sig i vattnet direkt. Jag såg mig omkring.
Man får ta det lugnt med solen och hetten. Vi stannade vid poolen ca 1 tim. Det räckte. Vi var varma och hungriga. Hungriga på frukt och mat.
En snabbdusch på hotellrummet och vi kunde ge oss av ut för att utforska Alanya och leta matbutik.

Vi hittade en bra mataffär, där vi handlade frukt, juice, bröd och marmelad. Det var smarrigt att sätta sig på balkongen och äta något man faktiskt mådde bra av. Det kändes så mycket hälsosammare än frukosten.
Tills vi ses igen... KRAMEN!

Inga kommentarer: