lördag 25 augusti 2007

Sommarens sista dopp??

Ifredags kväll, kom vi hem efter en lång eftermiddag i Kristianstad. Det skulle handlas lågenergilampor, en fickkniv, kanske någon tunika & leggings till dottern och rullgardin. Vi hittade ingen rullgardin som passade, men vi var ändå nöjda med vad vi åstadkommit, när vi satte oss på McDonald´s och tryckte ner varsin burgare.
Dottern skulle sen till sin pappa, som mötte upp vid Elgiganten när arbetsdagen var slut, kl 16. Det blev ett snabbt samtal och kramigt avsked, och sen skilda vägar.
Vi var nu rejält svettiga efter timmarna i "grytan" i stadens centrum, så vi satte kurs mot hemmet på Lister. Sambon ville bada.

Väl hemma, hade sambon ett snabbt ärende in till sina föräldrar, och vi fick svärfar med oss till sjön. Han hade redan badat under dagen, men det hade varit så skönt, att han gärna tog ett dopp till. Det kunde ju vara årets sista.

Även svärfars svåger och sambons kusin hakade på och det blev rena lekstugan på bryggan. Vilken syn! Jag hade fyra vackra (?) badpojkar att vila ögonen på. I brist på annat, i alla fall. Man ska ju inte vara för kräsen...

Det var skönt i luften och vattentempen mättes upp till 20 grader på dagen. Ingen av killarna hade bråttom upp ur vattnet. De var som små barn.

Sist upp ur plurret kom kärleken. Han simmade några extra meter runt bryggan, så han kände sig nog väldigt nyttig. Det verkade skönt i alla fall.
Har man badat, plaskat och simmat fram och tillbaka, så är man värd en pilsner på bryggan. Rolf hade kassen full, eller åtminstone en till oss var, så vi kunde alla svalka våra inre. Även jag, som inte badat, fick ta del av det goda. Finns det något mer avslappnande än en öl i goda vänners lag, utan stress och förpliktelser.

Det var en mycket skön kväll, men det stundande mörkret, som kom krypande, påminde oss om att sommaren faktiskt började ta slut. Det gäller att ta vara på varje varm dag och göra det bästa av resten.
Jag får nog leva på dessa minne till nästa sommar. Då ska jag vara ute i god tid, så jag kanske kan få se lika vackra badpojkar igen, men kanske i lite yngre upplaga =) Se, men inte röra!
Tills vi ses igen... KRAMEN!











1 kommentar:

Pappa Nicke i USA sa...

hehehe, jag skulle tro det, se men inte röra....fina bilder, vi tog vårt sista dop i poolen i Måndags, vi ska kanske bada i havet en gång till i helgen, beror på vädret.