söndag 12 augusti 2007

Äntligen seger igen!

Efter två bedrövliga matcher mot Sundsvall och Norrköping, med stora förluster i bagaget, så var det då dags för en välbehövlig seger igen.
Våra gul-svarta grabbar tog emot Sirius på Strandvallen och matchen började storartat. Killarna verkade pigga i benen och ingav förtroende. Det gav resultat redan efter mindre än två minuter. Marcello den store gjorde 1-0. Hela vallen skrek i extas. Äntligen ett ledningsmål igen. Nu fick alla i publiken något blankt i blicken. Heja Mjällby!

Mjällby spelade inte övertygande idag. Sirius styrde och ställde ganska mycket och jag tycker MAIF har en bra bit kvar till det fina spel de hade under matchen mot Göteborg. Då ingav de självförtroende och spelade med stor pondus. Idag spelade de bättre än under de senaste matcherna, men det fanns mycket att önska. Det var väl bara Eken, Marcello, Osiako, Johan P och Tobbe, som faktiskt utmärkte sig positivt.
Adam, som fick chans att spela från start, är kvick och bollsäker, men har inte kraft att stå emot de stora spelare som markerar honom. Han faller för lätt, utan att få domaren med sig. Han gjorde visserligen mål ikväll och är ett riktigt stort löfte, men ska han bli värdefull för truppen, måste han tuffa till sig och bli starkare. Han är ung och kommer säkert. Jag tror på honom.
Erton var långa stunder ganska osynlig. Han fick inte till det, men han är en slitvarg, så han behövs oavsett. Han får till det när det behövs.
Robin är nog på uppgång igen, då han faktiskt fick till några fina nickar och rensningar i målområdet. Kanske kommer självförtroendet tillbaka nu.
Vad beträffar Lindberg, så vet jag inte vad jag ska säga... Misslyckade rensningar, bråk med Dusan och många felpassningar. Vad har hänt med honom?
Johan Svensson blev inbytt för Adam Berner. Han är alltid pigg i benen och fick till några snabba kontringar. I slutminuterna hade han ett suveränt friläge med öppet mål, men dundrade bollen rakt i en utespelare, som kastat sig fram för att vakta målet, då målvakten blivit utlurad ur straffområdet. Vilken sur miss!

Sirius var det starkare laget under stor del av matchen, men Mjällby kämpade sig tillbaka och vann med 3-1. Det kunde lika gärna slutat tvärtom. Nu måste grabbarna hitta resten av pondusen och självkänslan, så de kan slå Örgryte på bortaplan om en vecka och sen Jönköping Södra om två veckor här hemma. GO MAIF! Inga fler bottennapp nu. Res er ur askan och visa vilka ni egentligen är.
Tills vi ses igen... KRAMEN!


Inga kommentarer: