söndag 6 april 2008

Kaninburen del 4 och lille älsklingen

När Kärleken tar sig för någonting, ser han till att färda det innan han påbörjar nästa projekt. Det hyllar jag honom för. Han är verkligen målmedveten, åtminstone när det gäller hemmasnickrandet. Han ser för sitt inre hur han vill ha det och så blir det. Några finjusteringar här och där längs vägen, men annars precis som tänkt.



Kaninburen är ett sådant projekt. Han ritade snabbt, med lite hjälp av Dottern, en plan för hur det skulle bli. I garaget låg resterna av mina lagerhyllor från förra lägenhetsförrådet, som snart skulle kapas till rätt längder och bli till Kaninens nya hem.


Idag stod skapelsen klar. Den är oljad och har fått vita knutar. Vi funderade först på att måla den röd, men det har ju så många andra. Vi kom fram till att det vore roligare om den, så småningom, matchar kommande altan/uterum och garage. Så fick det bli. Vi är väldigt nöjda med resultatet och hoppas lilla älsklingen kommer trivas i nya huset.


Felix 5 veckor gammal
bilden används med tillstånd av www.freewebs.com/majakanin
Vi längtar så mycket efter den lille krabaten. Uppfödaren, Majakanin, har döpt honom till Finn, men Dottern är inte riktigt tillfreds med det namnet. Hon smakar just nu på "Felix". Han kommer i alla fall få behålla födelsenamnet som andranamn.
Att det är en pojke råder inga tvivel om och det passar oss utmärkt. Det sägs ju att de är lugnare än honor. Vi får väl se. I vilket fall som helst kommer vi njuta av hans närvaro och försöka göra honom till en tam, rumsren familjemedlem.
Vi är nästan klara med alla förberedelser. Uteburen är byggd. Två inneburar är inköpta, en till lägenheten och en till huset. Vi har dessutom fixat en tillfällig transportbur.
Nu återstår några matskålar, vattenflaskor, hö & halm, och att bygga ett bo till buren. Mat och eventuellt godis mm, får vi skaffa när det är dags att hämta hem den lille vännen. Vi räknar dagarna...
Tills vi ses igen... KRAMEN!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ni har verkligen förberett er väl för den kommande lilla familjemedlemmen.
Det är såå mysigt med en liten kanin unge!
Jag tror du har rätt angående kille/tjej kanin.
Vi har haft två tjejer nu senast och den ena blev rätt sur av sig när hon blev könsmogen, vill helst vara ifred, det är trist.

Å andra sidan var den andra honan jordens goaste och gick efter oss som en hund :)