söndag 6 april 2008

Kaninburen del 3


Söndag förmiddag. Jag har som vanligt huvudvärk och Kärleken är överenergisk. Vilken kombination!
Jag vaknade tidigt och behövde trippa till toan. Sambon sov gott, så jag kröp ner under täcket igen, efter uträttat behov. Vid niotiden var vi båda vakna och våra magar skrek på uppmärksamhet. Kärleken föreslog att vi skulle fixa frukosten tillsammans, men det slutade med att jag plockade fram allehanda godssaker, medan han låg kvar i sängen och läste båttidning. Ganska vanligt, tycker jag. Men tanken var ju god i alla fall =)
Knappt hade vi hunnit äta klart förrän Kärleken hade jobbkläderna på och gått ner i källaren till senaste projektet. Kaninburen. Den är nästan klar för målning. Det enda som behöver göras först är att slipa vassa kanter och justera gnället i dörrens gångjärn. Det regnar ute, så det blir till att måla och olja in nere i källaren. Kärleken vill ha det gjort idag. Han kan inte vänta på slutresultatet.
Ibland är det jobbigt att ha en Duracellkanin till sambo. Jag har inte alls samma energi, så jag får ofta dåligt samvete. Jag har bara fixat frukost och satt igång en maskin tvätt. Jag får väl ta itu med disken och vika lite ren tvätt, så jag kommer ifatt.
Om ett par timmar ska jag förhoppningsvis se en fotbollsmatch, om inte vädret blir sämre. Det gäller ju inget, så jag tror inte jag är sugen att stå ute och frysa. Om en vecka drar Superettan igång, då finns det inga dåliga väder som stoppar mig.
Tills vi ses igen... KRAMEN!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur har du gjort i botten på buren?
Efter som trät blir vell mögligt om kaninen kissar mycket på trät.

Mors Deka sa...

Kaninburen står utomhus, så det är aldrig några problem. Bra ventilation. Vi la spån i botten och sen halm ovanpå. Det sög åt sig. Därtill rensas buren varje dag, då vi skopar ur det värsta.
Kaninen bor inte utomhus på vintern. Då har vi den inne.
KRAMEN!