söndag 9 mars 2008

Stiby Backe



Motion är bra. Motion är skönt. Motion är toppen. Dagens långpromenad togs på underbara Stiby Backe, naturreservatet mellan härliga Hällevik och lilla Stiby. Vi satsade på orangea slingan som tog ca 50 min och innebar både stigningar och blöt terräng, efter senaste tidens fuktiga väder.






Vid klart väder är vyn över Stiby väldigt vacker. Idag var det dock ganska grått och trist. Om ett par veckor är det säkert grönare och tillika mer inbjudande.






Vilket slit! Denna gärdesgård är väldigt imponernade. Den är alldeles platt utmed sidorna. Hur man har lyckats med det, kan jag knappt förstå.




Kolla! Hur lång som helst och detta är bara en liten bit...




Vitsipporna är på gång. Små vita knoppar sticker upp bland de gröna bladen. Jag blir helt lyrisk. Jag ääääälskar vitsippor. De är våren. Nu väntar jag bara på att bokarna ska slå ut.




Ännu fler blåsippor. Är inte detta lite väl tidigt? I veckan ska jag nog ta mig en titt på Kjugekull. Om allt annat är tidigt, så kanske t.o.m. backsipporna är på gång.



Jag var helt genomsvett när vi var hemma igen, så det var superskönt att få duscha. Efter en liten välbehövlig vila fixade jag var sin stor sallad med stekt kycklingfilé till. Gott-gott!

Nu är det kväll och vi myser med en härlig brasa i den öppna spisen. Kan det bli bättre?
Tills vi ses igen... KRAMEN!








Inga kommentarer: