lördag 6 oktober 2007

Höströjning

Nu när hösten är i snabbt antågande kommer alla bestyren som ett brev på posten. Utekrukor ska tömma. Vissa plantor ska grävas upp och vinterförvaras. Buskar ska trimmas och träd ska beskäras. Jag är glad att jag flyttat från marklägenheten till en på andra våningen. Trädgård får jag nog av i sambons hus, där vi tillbringar helger och lov.
Idag började vi dagen med att hämta bil och släp hos mina föräldrar, för att köra till kommunens miljöstation. Kärleken, som ställer upp i alla väder, tillbringade gårdagen med att hjälpa min pappa med hans stora bestyr. Den superstora boken och diverse andra träd i trädgården skulle beskäras. De hade att göra hela dagen och det slutade med att de inte hann tömma sista lasset innan tippen stängde. Det var skönt för dem att de högre makterna förärade dem med strålande väder. Svetten lackade och kärleken doftande inte nyutslagen ros när han kom hem. Det blev till att stänga in honom i badet direkt.

Det blev rejält tomt framför det enorma trädet. Jag tror aldrig jag sett det så öppet där förut. Nu kan barnbarn och dagbarn springa fritt och inte bry sig om stora grenar som hänger ner.

Under alla mina levnadsår, och de är mååånga, har jag aldrig träffat på någon mer bok som ser ut som "vår". Vilket klätterträd! Här har jag, mina syskon och många kompisar haft mycket roligt genom åren. Jag tror även en hel del dagbarn har provat sina balans- och klättertalanger i den gamla boken.

Efter mycket möda med att tömma alla stora grenar och löv, så fick vi även att stort lass ved med oss hem till huset. Det kommer bli många härliga mysbrasor av detta... om ett år. Bok och björk brinner fint och lite körsbärsträ går nog också bra att använda.
Tills vi ses igen... KRAMEN!3 kommentarer:

Moster Mjölgumpa sa...

Det var verkligen en märklig bok må jag säga.

Mors Deka sa...

Häng med en dag och titta på den. Den beter sig som en gammal ek. Helhäftig!

Loj sa...

Vilket slit! Jag som tyckter min lilla radhustomt är för mycket ibland. Fast det är skönt att röja.