onsdag 26 september 2007

Skoljoggen 2007

Vilken härlig morgon! Det var dags för Skoljoggen 2007 och min dotter skulle springa. Det är en årlig företeelse i skolorna runt om i landet och samtidigt samlar de i en springslant till Barncancerfonden. Förra året var över 500.000 barn med. Jättebra! Insamlingen är frivillig, men jag tycker det går till ett behjärtansvärt ändamål, så jag skänker gärna vad jag kan.
Barnen verkade taggade när de dök upp i skolan. Många hade, precis som min dotter, redan träningskläderna på sig. Varför stressa och trängas i omklädningsrummet två gånger, när man kan reducera det till en gång? Alla årskurser mellan 0 och 5 skulle ju vara med samtidigt.


Den motiverande och inspirerande gymnstikläraren Agnetha satte fart på blodcirkulationen med gemensam uppvärning på skolgården. Alla barnen var engagerade. Solen började tränga fram i diset och det skulle bli en riktigt fin dag.

För att det inte skulle bli kaos och olyckor vid starten, hade klasserna samlats årskursvis och skulle starta så. Femmorna sprang först och de allra minsta promenerade sist.
Jag var för dagen iklädd en svettluktande, orange träningsväst och var placerad längs banan som funktionär. Jag fick perfekt vy över de startande barnen. Man ville verkligen inte komma i vägen för dem. Vilken tävlingsanda, trots att det inte var någon tävling!

Vilken spurt! Dottern har så brått in i mål att hon sprang ifrån kameran. Duktigt tjejen!
En stooor applåd till alla barn som gjort sitt bästa idag. Det spelar ingen roll om de sprungit eller promenerat. De viktiga är att de rör på sig och njuter av att vara utomhus så mycket som möjligt!
Tills vi ses igen... KRAMEN!



3 kommentarer:

Annika sa...

Hej! Nu har jag kollat omkring här på din blogg ett tag, mysig. Vilket bra initiativ att barnen springer för cancerfonden, jättebra!
Precis som min käre Pappa så hejjar du också på Mjällby, ser jag...Hi, hi!!

Lena sa...

Jag hittade dig genom min goa väninna Moster Mjolgumpa. Kommer du från Mjällby-land, eftersom din pappa håller på dem? KRAMEN!

Karin W. sa...

Hej Mors Deka och tack för kommentaren på min blog. Jag har ett förflutet inom skolans värld och minns mycket väl den årliga "skoljoggen". Då vill jag minnas att bidragen inte var frivilliga. Skulle man vara med fick man lov att betala. Men summan var försumbar.

Nu har det väl blivit mycket krångligare med insamlingar som medför kostnader för barn och föräldrar. Det får ju numera knappast förekomma i skolans regi eftersom skollagen rent allmänt säger att skolan ska vara kostnadsfri.