lördag 21 september 2013

Husets kungligheter gör som de vill

Ester & Ozzy, våra två älskade Birmakatter, tar sig friheter ibland. Mestadels är det Ozzy, som ignorerar den fostran han får och testar oss till yttersta gränsen. Han är en liten Emil. 


Sen vi kom hem från resan och katterna bott på Sudda-Suddas katthotell i Bromölla, har Ester ändrat personlighet väldigt mycket. Vi var rädda att hon skulle vara sur och avståndstagande länge, men det blev precis tvärtom. Hon är kelen och ligger gärna och sover i våra sängar. Hon kommer när man kallar och vill vara med. En helomvändning. 

Allt är ju kanske inte helt positivt, för hon gör även saker som inte får och aldrig gjort tidigare. 

Igår kväll, vid läggdags, fann jag henne på köksbänken, där ingen av katterna får vara någon gång. Hon tyckte det var skönt där, efter de varma grytorna, som stått där tidigare. 


Ozzy, den lille prinsen, är som vanligt. Sällskaplig och nyfiken. Han springer framför fötterna på en, så man nästan snubblar. 

Att lillkillen inte har några hämningar, visar sig ofta, som när han fläkte upp sig på golvet nedanför köksbordet medan vi åt frukost. Det är ju positivt att han är trygg hos oss och njuter av livet, men kanske inte lika trevligt att se under en måltid. 

Tills vi ses igen... KRAMEN!

Inga kommentarer: