onsdag 27 augusti 2008

Den stora, blöta festen


I skrivande stund är det näst intill en vecka sen "den stora sommarfesten i Edenryd" gick av stapeln, 23/8. Jag vet att ni är många därute, som vill se bilderna. Jag fotograferade som en galning och fick även hjälp ibland. Somliga foton blev bra, somliga mindre bra. Det var inte så bra ljus i tältet och man använde rökmaskin, så ni får hålla tillgodo med det som blev. Det är INTE OK att spara ner mina bilder till er egen dator utan att fråga. Jag är snäll, så hör av er först, så kan vi komma överens.Så här är det... Varje år i augusti, så har Edenryds IF en stor härlig sommarfest med Partyfabriken som underhållare och personal. Det är en täckningsfest med begränsat antal platser. För mig och Kärleken var det första gången. Jag har hört om denna begivenhet i många år, men har aldrig haft anledning att vara med. Nu är jag fast. Det var nog det roligaste jag varit med om på länge.Det regnade kraftigt under dagarna innan festen, och speciellt mycket blöt nederbörd kom samma dag. Arrangörerna slet med att täta pratytälten och tömma alla tunnor och spannar, som fått agera uppsamling för vattnet. Man måste ju få allt i ordning till kvällen. Jag måste ge dem en eloge. De hade gjort ett superjobb. Det var jättefint arrangerat och jag kunde inte se en enda läcka under kvällen. Trots det var det gummistövelväder. Det var ju fortfarande mycket blött på marken. Jag ville inte bli kall. Det tar ju udden av allt roligt.Klockan 16 på lördagseftermiddagen var några av oss bjudna till Ulrika & Patrik på förfest. Stilla och belevat satt vi, 11 stycken, runt bordet och pratade. Var det lugnet före stormen, kan hända?...


Spelet kan börja........


Jo du, Camilla, sitt där och le... Men ler du så mycket efter du sett resten av bilderna? =)
Patrik & Chrille, nästan skrämmande lugna. Hm...
Ah, gott med brie-ost, sa Stefan och roffade åt sig en stoooor bit.Jaha, så var det dags....

Nehej, fortfarande lugnt.
Jag misstog mig visst.
På plats i tältet i Edenryd. Camilla har bänkat sig.
Den här bilden har minsann inte jag tagit. Men okej då, den får väl vara med i alla fall.

Hotell IföHus i Bromölla stod för maten. Jättegott!

Får se nu... potatisgratäng, kycklingfilé i nån tomatsås, grillad karré (?), sallad, bröd. Jag tror det var så i alla fall. Med några droppar starkt innanför pälsen, brydde jag mig inte så mycket. Kanon var det i alla fall =)Man kan lugnt säga att de flesta var glada denna kväll. Leenden överallt.


Som här... Tie & Anneli...


... och Ricky & Maria...


... och Jenny & Ulrika. SKÅL!Med glaset i hand är det lätt att försöka lösa alla världsproblem. Jag tror många starka själar knåpade ihop den ena lösningen efter den andra denna blöta kväll. Patrik & Kim var inte sämre.


Efterlite underhållning bland borden av Partyfabriken, drogs vi mot dansgolvet. Musiken fick benen att spritta av längtan efter "motion". Min gamla kropp kändes som 17 igen. Tränar-Håkan var den förste som slet upp mig på dansgolvet, sen var det kört. Man kan ju bara inte hålla sig borta.

Inga gummistövlar i världen var för otympliga för dans. Det var faktiskt det bästa skodonet för denna slabbiga kväll. Blött i och under oss.
Business på högsta nivå? Knösarna Jonas & Erik lurar varandra =)Fotbollssnack? Stefan var på mycket gott humör. Pelle med.Något suddig, men ett måste. När Kärleken går upp på dansgolvet, ska man titta på himlen efter två solar. DET ÄR SÄLLSYNT. Bra gjort, Camilla!Men hallå, vad är det för skåp du hittat, Stefan? Vet Camilla om detta?En glad Hasse.


Partyfabriken, bakom all rök, serverade bra musik och fin sång.
Herr & fru Ekelund. Kärleken har fortfarande inte hämtat sig från pussen, Gunilla ;-)
Åh, så mysigt!Det är kul att dansa, säger Anneli. Förmodligen den enda, eller en av få, som inte vaknade med baksmälla dagen efter.
Nej, jag jagar inte dig, bruden. Det är min bror jag är ute efter. Måste ju skaffa utpressningsmateriel.Är det jag eller kameran som ser suddigt? Kim & Catta roar sig kungligt.


Även Niclas njuter av tillställningen.Min gamla klasskamrat Ulrika & hennes Håkan, hade krypavstånd hem. Så skönt!Vilken stil du har, herr Larsson! PRecis som på den gamla goda tiden. Minns du discona i Folkets Hus i Bromölla? "I love it loud....."
Jaså, där är du, Håkan! Och lilla "frun" har du fått fart på... Du sa ju att jag skulle få leta efter dig under borden... Vi får väl se.
Såja, såja, kramas får ni göra sen, Patrik.Vem dansar du med, Ulrika?Marina & Patrik
Somliga behövde minsann gå hem tidigare ;-)
Det är inte mycket det fina tål, Mattias. Vilken tur att du har Jenny!
Kärlek.....

...på högsta nivå!


Å så var det borden... Alltid är det någon som ska upp och steppa på dem. Inte kunde jag tro att det skulle vara...


...dessa supertränare...


... Håkan & Stefan. När katten är borta...


Under bordet... PYTTSAN!


Å så var det slut på det roliga. God natt, Catta!
Häromdagen frågade jag Petra, en av arrangörerna, om det gick för sig att boka plats till nästa års sommarfest. Hon skrattade...
Tills vi ses igen... KRAMEN!
PS. Eventuella stämningar pga bilderna emottages INTE. KRAMEN! DS.
3 kommentarer:

Hönsakadorran sa...

Jag säger bara de "vilken fest".
Kram

Anonym sa...

jag bjuder på de roliga grimaserna som jag kan åstakomma.Jag hade ialla fall skitkul.Tack för roligt sällskap!
kram camilla

Pappa Nicke i USA sa...

jaha, sa man skulle ha varit med sa man fick se hur Lena beter sig som full ;-),