torsdag 26 februari 2009

Mina bloggar

Vid ett flertal tillfällen har jag blivit tillfrågad om mina bloggar.
Ja, jag har flera stycken. Varför?
Jo, så här är det...
Först startade jag
MORS DEKA

Den skulle bli min familjeblogg. Ett försiktigt försök att snubbla ut i cyberspace och dela med mig av det goda i livet. Moster Mjölgumpa tipsade mig och pushade på.
Jag hade ingen aning vart det skulle barka hän. Jag visste inte vad jag skulle skriva om. Det enda jag tänkte var att "det ger sig nog".
I början kändes det lite konstigt att skriva så där rätt ut i luften. Det var ju max en person, Mjölgumpan, som kände till bloggen och faktiskt läste vad jag skrev. Det tar ju tid att bygga upp en läsekrets. Jag greppade efter halmstrån och famlade i luften. Efter en tid var jag inne i bloggandet och allt föll sig naturligt. Jag började t.o.m. få kommentarer.
Oj, vad kul det var att äntligen få skriva igen. Ett av mina stora intressen... Ibland blev det låååånga inlägg med flera bilder och ibland korta, koncisa berättelser med snabbt avslut. Jag stortrivdes, även om jag inte skrev varje dag eller med jämna mellanrum. Det måste ju finnas något att skriva om...
Så kom då piken...
Jag hade vid ett par tillfällen haft kameran med mig på fotbollsmatcherna. MAIFs matcher. Jag är stort fan av Mjällby AIF och Kalmar FF, men det är ju bara MAIF jag kan se med regelbundenhet, då jag faktiskt bor på gångavstånd från deras hemmaarena, Strandvallen.
Naturligtvis bloggade jag om dessa matcher och intresset bland andra fan växte sig större.
Moster Mjölgumpa var dock inte imponerad. Hon skippade helt dessa inlägg. Tills slut bad hon mig starta en annan blogg för detta intresse.
Det gjorde jag:

Jag blev mer och mer entusiastisk över mitt fotbollsbloggande och det triggades ytterligare av alla som faktiskt läste den.
Jag får sällan kommentarer, men flera mail dimper in och sakta men säkert har folk i trakten luskat reda på vem jag är och kommer fram och pratar. Jättekul!
Jag har google-analys kopplad till alla bloggar, där jag kan se frekvensen av besökare och var de befinner sig. Mina MAIF-jämlikar finns över hela Sverige och världen. Det är så inspirerande. Att lilla jag kan hjälpa så många exil-MAIFare att följa laget i våra hjärtan.
Nu längtar jag verkligen till fotbollssäsongen startar igen. Jag har abstinens. Det ska bli roligt att följa Superettan och Allsvenskan. Kanske kan jag få se Kalmar FF vid något tillfälle, annars är jag så nöjd med att hålla mig till Mjällby AIF.
Denna blogg kom till i tanken under förra vintern. Jag hade redan sommaren innan skrivit om ett par strapatser på sjön i Mors Deka-bloggen, men kände att sommaren 2008 så behövdes en egen båtblogg. Det skulle ju bli ganska mycket.
Sagt och gjort... Jag startade en ny blogg igen. Här kan jag mer detaljerat skriva om alla våra kortare eller längre turer längs kusten, den underbara Blekingekusten. I somras var vi t.o.m. ända uppe i Kalmar och på Öland. Allt finns dokumenterat.
Jag är säker på att Båtbloggen kommer få många fler inlägg framöver. Den ligger ju lite i träda just nu och tror jag de flesta förstår varför.

TEMATOKEN


Jaha, vad är då detta för en blogg? Jo, när jag kommit igång med mitt bloggande blev jag mer och mer bekant med alla möjliga fototeman man kan vara med i. Jag försökte lite försiktigt med tisdagstema och snart provade jag ordlös onsdag. Sen var jag fast. Jag var med i än det ena, än det andra. Till slut tyckte jag att jag skulle låta mina läsande släktingar och vänner slippa dessa teman. Det är ju ganska svårt att hänga med om man inte själv är aktiv temabloggare.
På så vis startades denna tokiga blogg.
Jag har dock inte varit fullt så aktiv i höst och vinter. Det har sina orsaker... Jag kommer dock att komma igång igen. Var så säker!
THIS IS ME
Jaha, ännu en...?
Ja, faktiskt! Men den är ännu inte igång och den kommer bara vara för mina älskade vänner i Iowa, USA. Jag bodde där i mitten av 80-talet och reser dit så ofta jag kan.
Jag har genom åren visat bilder och berättat om mitt liv här hemma, men det är inte så lätt när man bara brevväxlar eller ses vartannat år.
Med denna blogg hoppas jag kunna hålla kontinuerlig kontakt med alla på en gång och samtidigt visa min hemtrakt och mitt privatliv. Jag kommer hålla denna stängd för besökare som inte fått lösenord.
Sådärja... nu hoppas jag att Mollan och ni andra, som kommenterat eller mailat ang detta, fått svar. Ni är alla välkomna att besöka de fyra aktiva bloggarna. Jag blir så glad varje gång jag får en trevlig kommentar.
Tills vi ses igen... KRAMEN!

6 kommentarer:

Anna sa...

Men hallå vad du haft mycke för dig då..va..bott i U.S.A..himmel så intressant..mmm Lena här kommer en hel massa kramar från Annapanna om du känner henne..:D

Mollan70 sa...

Hej!
Härligt att äntligen få vetskap i dina bloggar.
Du har jättefina bloggar, kul att du har delat upp dem.
Hoppas att du njuter av helgen.

Cattis sa...

hehe,
lustigt, det var ju ett passande inlägg med tanke på det som jag mejlade dig nyss :-D

Kramen
Cattis

annette sa...

Ja, ibland skulle det nog vara bra att dela upp lite, men jag har ju angett min som bildblogg och till 90 % så är det bara korta inlägg med bilder till olika teman så ännu så länge får det var som det är!

Kramen på Dej!

annette

malin sa...

Du har suveräna bloggar Lena!

bloggare på icedaniel.se sa...

Välkommen till Trollhättan på påskdagen Mjällby AIF. Tyvärr så får ni nog en förlust med er hem !