lördag 9 mars 2013

Festivalmiddag i all enkelhet


Enkla och relativt billiga råvaror. Vitkål, champinjoner, morötter, vitlök, bakpotatis, paprika, tomater & benfri kotlett. Det var ingredienserna till vår Melodifestivalmiddag idag.


Potatisen skars i tjocka stavar. Paprikan delades på tre delar. Tre morötter och tre klyftor vitkål. Hela asken svamp. Några vitlöksklyftor. Rapsolja. Salt. In i ugnen på 225°C.


Efter ca 25 min var det dags att vända. Oh, vad det doftade gott och började se smarrigt ut.


De ugnsrostade grönsakerna och rotfrukterna var klara efter ca 40 min, men jag lät dem gå i 5 min till på grill. Då fick de den svarta, krispiga ytan och vitkålen blev extra söt.


Den benfria hela kotlettbiten skars i skivor och stektes med salt och vitpeppar. Dottern älskar vitlökssmör, så det är ingen idé att krydda med något annat.


Oh, så gott det var, även idag. Detta är en av Dotterns favoriträtter, så det äter vi ganska ofta. Det är enkelt och supergott. Bra mat.

Tills vi ses igen... KRAMEN!





Inga kommentarer: