måndag 6 juli 2009

Det kan vara jobbigt att ha roligt

Det blev en mycket lång dag igår, söndag. Dagen började tidigt med färd till Söderåkra, 4 mil söder om Kalmar. Där skulle vi konfirmera kusinsonen Kasper, som varit på sommarkonfaläger och nu skulle få sitt bröd och vin.


Eftersom man numera komprimerar hela ceremonin till en dag, blev det en ganska lång stund i kyrkan. Allt var lättsamt, men jag saknade förhöret. Ungdomarna fick redovisa lite av vad de fått lära sig under en sång, men några frågor var det ingen som behövde svara på. Varför inte? Jag blev lite förvånad och besviken. Nåja, så är det väl nuförtiden.


Kasper blev i alla fall konfirmerad och fick sitt bevis. Han var nog mest glad över att det var klart och att han blev så uppvaktad.

Efter kyrkan var vi bjudna hem till söta kusinen för lite mat och samkväm. Det var otroligt roligt att träffa flera av hennes släktingar från Gamleby/Västervik, som jag inte sett sen jag var barn.


Det var lika härligt att skratta med Moster Ulla & co och brorsan med familj.

Vi bjöds på kallskuret med potatissallad och sen härlig jordgubbstårta till kaffet. Gottgott!
Den stora frågan framöver är... Ska det bli konformationskalas på Hörvik nästa sommar?
Efter kalaset bar det av hemåt. Väl där bytte vi om och satte oss i supporterbussen och for till Falkenberg. Det var dags för seriestart efter sommaruppehållet. Superettanledarna Mjällby gästade tvåorna Falkenberg. Mer om det kommer i Från åskådarplats så småningom.

Tills vi ses igen... KRAMEN!

Inga kommentarer: