söndag 27 juni 2010

Det var längesen det var så fint väder en hel midsommarhelg. Jag har faktiskt svårt att minnas när det var så soligt och varmt senast. Även om det kan ha varit under de senaste 10-15, kanske 20, åren, så minns jag i alla fall inte att man badade då.


Igår, på midsommardagen, hade vi inga större planer. Vi var ganska trötta efter en lång arbetsvecka och midsommarfirande.
Under dagen snickrade Kärleken färdigt kaninburen, se förra inlägget, och jag tvättade den ena maskinen efter den andra.

Innan det var dags att åka till Krokås och den Traditionella sillastekningen, vill Kärleken och Dottern bada. Vi visste att det inte hunnit bli varmt i vattnet, men det stoppade dem inte.
I Nogersunds hamn var det bara 14 grader, men i Sandviken var det säkert 2-3 grader mer. Det är ju så långgrunt där.

Det var nog egentligen inte varmt så det räcker, men hade vi nu packat fika, brassestolar och badkläder, skulle de minsann i.

Efter lite hot, trugande och lek med vattenhinken, blev de i alla fall så blöta, att det inte var lönt att strunta i doppet.



Dottern var först med att få hela kroppen, inkl huvudet, under vatten. Hon är ju liten och nätt, så det var inte så svårt.
Värre var det för Kärleken. När han var blöt upp till nacken, tvingade Dottern honom att doppa sig. Han fick leta upp en liten håla mitt i det grunda, för att kunna plaska ner under vattenytan.
Plask!




Vilken tur att de började frysa och hade svårt att få upp värmen igen efter badet. Vi stannade inte så länge till. Vi ville hem och byta om.

Tills vi ses igen... KRAMEN!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så underbara bilder från en underbar och speciell strand! Visst är sommaren härlig och detta är väl bara början... Längtar hem! Om en vecka kanske man intar beachen!
///mammamia

Lena sa...

Glöm inte att höra av dig när du kommer hem. Vi kan inta beachen tillsammans. KRAMEN"