söndag 7 september 2008

Kaninen som tror han är en hund

Felix, lejonkaninen, bor i sin utebur och brukar få komma in en stund varje kväll, för att springa fritt på golvet. Ett bra sätt att lära känna oss och vår miljö. Han ska ju bo här inne i vinter.
Ikväll kom han in mycket senare än vanligt. Vi har ju haft kalas, och det skulle blivit för stojigt för honom. Istället har vi fått njuta av hans sällskap under ett par timmar fram till nu. Kärleken bar precis ut honom igen.
Han har skuttat runt, precis som vanligt. Nosat, sprungit, ätit, vilat... Inget ovanligt. Sladdarna har vi gömt undan. Likaså mina golvväxter. Han gillar att tugga på Clivia-bladen mm. Jag vet ju inte om de är farliga för honom eller inte, så de har fått ny plats i matrummet.
Hans senast påkomna nöje är att tugga på Foppa-tofflorna som står innanför altandörren. Ikväll snodde han runt med Kärlekens svart dojja, tills han blev så trött att han dånade på trasmattan vi lagt ut för att han ska kunna gå lättare. Han halkar på parkettgolvet. Han fläkte ut sig som en hund och vädrade. Vid minsta ljud reste han på huvudet och avvaktade. När inget hände la han sig ner igen och somnade om. En riktig vovve!
Tills vi ses igen... KRAMEN!

5 kommentarer:

Malin sa...

Söta Felix!

Släpa omkring på en foppa toffel :)

Kaniner som umgås mycket med människor blir ju väldigt sociala.

Vår lilla molly trodde också hon var en hund.
Hon följde varje steg vi tog .
Lommade omkring på gården, kom upp på altanen och hälsade och gick sen in i sin hage igen när hon tröttnade.

Anonym sa...

Vi hade en kanin när jag var yngre som oxå uppfattade sig själv som HUND. Den till och med kröp ner i fotändan med morfar varje morgon (den bodde där) och gosade lite :D

AnnaKK sa...

Vilken häftig kanin!!! :-) Se upp bara så han inte tuggar på några elsladdar... Det gjorde en av våra hundar en gång - underligt nog gick det väl!?

Roligt att du vill hålla bloggkoll på mej! Jag kikar in hos dej också med jämna (eller är det kanske ojämna!?) mellanrum! :-)

Läste om alla kalas nedan. Ibland tenderar det att bli nästan för många på en gång - men det är ju samtidigt ganska KUL också!!! Och himla gott med tårta! ;-)

Anna sa...

Vilken liten goding... tror han är en hund.. ja men varför inte...söt söt...

Maria sa...

Åhh,så söööt han är eran lille goa kanin,jättegullig..och han ser verkligen ut att trivas gott där han vilar på trasmattan!

Fin blogg du har,ska kika vidare.
Önskar dig en trevlig dag!

Kram Maria