torsdag 21 oktober 2010

Sol, bad & lite shopping - Turkiet dag 7

Den som säger att man tappar allt vad rutiner heter på en semester, har aldrig varit på resande fot med fam Sandberg - Mattsson. Vi lyckades skapa rutiner, trots att vi lovat oss själva att inte göra det.
Vi hade bestämt att vi skulle inte ha måltider i biljettpriser, för vi ville inte vara bundna till hotellets serveringstider. Vi hade bestämt att vi skulle sova så länge vi ville, äta när vi ville och lägga oss när vi ville. Allt sånt som brukar vara på bestämda tider, skulle vi dissa under resan.
Hah... tji fick vi! Vi orkade sällan vara uppe längre än till 22-23 på kvällen. Endast fotbollskvällarna blev senare än midnatt. Vi sov aldrig längre än till kl 9, åt på normala tider och följde samma upplägg nästan varje dag. Vad trista vi är!

Så här sista hela dagen i Alanya, blev det, som vanligt, nästan 2 timmar vid poolen. Elin badade, Chrille badade & läste bok och jag bloggade och läste tidningar på nätet i min iPhone. Allt var som alla andra dagar. Enda skillnaden var att vi alla tre faktiskt började längta hem, så hemmavargar vi är.
Efter poolstunden vankades lunch på hotellrummet och efter lite vila gick vi till havet. Också detta var precis som vanligt. På vägen hem från stranden plockade vi upp mat, som vi slukade på balkongen. Ja, detta var också precis som nästan alla övriga dagar. Jag undrar om vi någonsin får något resesällskap.

Onsdagskvällen var i alla fall lite annorlunda. Vi gick ut för att kolla på utelivet och shoppa.

Redan första kvällen hade vi hittat en lagom stor affär med en mycket trevlig försäljare, som inte försökte dra in oss och tjata sig till en försäljning. Vi hade lovat honom att komma tillbaka senare under resan och det löftet höll vi. Vi hade ju sett några plagg som var intressanta.
När vi nu dök upp igen, blev Ali så glad att han bjöd på te och satt och pratade i en halvtimme. Plaggen vi eftersökte fanns och priset var t.o.m. lägre än vad jag tänkt pruta ner det till. Han sa att han inte gillade att ta ockerpriser. Han visste att nordbor inte gillar att man tränger sig på, så hans mentalitet var att presentera sig, men sen låta kunden själv bestämma om hans butik var värd att gå in i. Det var den. Enkelt att hitta, snygga kläder och då helsköne Ali, som jobbat i Helsingfors och rest i USA. Cool kille!

Tills vi ses igen... KRAMEN!

Inga kommentarer: