torsdag 30 augusti 2012

En favorit i repris



Jag älskar ugnsbakade grön- och rotsaker. Det passar till allt och är enkelt att göra. Dagens laddning till den stekta kycklingfilén var bakpotatis i tjocka stavar, färsk vitkål i klyftor, morot, gul lök och gul paprika.


Med ca 10 min kvar av tillagningen, fick körsbärstomaterna åka med och bakas av. Det blir så mumsigt. Tyvärr hade jag glömt att köpa hem färska champinjoner, medan jag medvetet hade struntat i rödbetorna. De färska är inte lika billiga längre.

När maten var klar, var vi så hungriga att jag glömde fotografera det goda. Det såg så inbjudande ut att vi högg in direkt. Mm...

Tills vi ses igen... KRAMEN!

Finfint


Idag köpte vi en ny dammsugare. En Volta. En röd fin 1800W Volta. Det är extrapris på MAXI denna veckan. I alla fall i regionen där vi bor. Vi behövde en ny dammsugare, så det passade bra. Vi vill inte ha någon svindyr maskin. Det räcker gott med en enkel, liten, knubbig schnabeldrake, som kan göra det jobb en vanlig sopborste inte duger till.


Se så fin den är! Den ska få bo på nedervåningen, så får den "gamla" bo där uppe. Ja, vi har en på varje våning, så vi slipper asa den upp och ner i de smala trapporna. Huset är inte byggt med inredd övervåning. På ritningen står det (oinredd) vind. Övervåningen har gjorts i ordning av första ägaren. Numera är den totalrenoverad av Kärleken. Då är det skönt att ha en dammsugare där, så det går snabbt att städa undan efter sig och katterna som fäller väldigt mycket.


Jajamen, den funkar bra. Något högljutt, men tillfredställande bra. Vi är nöjda, än så länge. Jag är nöjd med att Kärleken hanterar den så väl. Det får han gärna göra fortsättningsvis också. Vi kan säga att det är hans dammsugare. Jag har ju tvättmaskinen.

Tills vi ses igen... KRAMEN!

Lägerskola


Åk 8 på Dotterns skola befinner sig just nu på sina cyklar på väg mot Hällevikslägret. Dottern är inte med dem. Hon ska gå dit. Vi bor ju nästan granne med lägerområdet.

Bilderna är tagna när det var soligt och varmt. Tyvärr är det idag grått, regnigt och trist. Inte inbjudande alls. Vilken tur att de har läraren/lägerledaren Agneta med sig! Agneta som varit aktiv på sommarlägret varje år i över 20 år. Hon kommer göra vistelsen superkul.

Jag har bott på Hällevikslägret, jag också. När jag gick i sjuan. På min skola var det tradition att åk 7 cyklade ner dit på måndagen i sista skolveckan och stannade där i flera dagar. Jag minns dock inte om det varade till onsdagen eller torsdagen. Jag tror det var det senare. Fullt ös var det i alla fall. Det minns jag.


Dottern är strax reda att, på given signal från klasskamrater, börja promenera. Just nu är det uppehåll, men om regnet tilltar, får jag nog köra henne. Roligt kommer de få i alla fall. Det är jag säker på.

Tills vi ses igen... KRAMEN!

onsdag 29 augusti 2012

Klen?


Efter ett spontanbesök hos ett par mycket goda vänner i Gualöv, körde vi till Bromölla och hämtade Dottern. Hon hade varit hos en kompis hela eftermiddagen.

En snabbrunda till jobbet för inhandling av proviant till Dotterns utflykt imorgon, så bar det av hemåt. Dottern skulle duscha och packa inför lägerskolan. De andra ungdomarna ska cykla. Dottern kan gå. Vi bor en spottloska från Hällevikslägret. Jaaaa, vi får sovmorgon!

Innan läggdags kom Kärleken på att han var hungrig. Även jag fick mat. Dock undrar jag om han tycker jag behöver extra järn. Han tyckte leverpastejkuben var för liten att spara, så jag kunde minsann slafsa i mig den. Jaha ja!

Tills vi ses igen... KRAMEN!

En resa snart?


Man kommer inte så långt ut i världen utan ett giltigt pass. Jag vill resa långt. Mitt pass gick ut i går. Oj, oj! Inte bra!

Idag satte vi kurs mot Kristianstad och polisstationen där. De hade långöppet. Jag blev fotograferad (USCH!!) och fingerprintad (helt ok). Jag betalde 350:- och nu är det bara att vänta ca en vecka. Sen kan jag resa nästan vart jag vill.

Tills vi ses igen... KRAMEN!

Ett, två, tre...


Det var inventering i butiken idag. Samling klockan 06.00 med penna och gula papperslappar i högsta hugg. Attack mot inventarierna. Räkna, räkna, räkna... Jag hamnade bland godispåsarna. Härligt! De går snabbt att räkna och ger inte alls så mycket värk i axlarna, som andra uppgifter kan göra. Me like!

Affären skulle öppna kl 11.00 och jag skulle sluta när vi var klara. Det blev inte så. Chefen ansåg att kundinvasionen var så stor att även jag behövdes, så jag stannade gladeligen. Jag pendlade först mellan förbutik och kassa, och hjälpte till där köerna var. Sen blev jag kvar i förbutiken för att avlösa tjejerna för rast. De skulle ju jobba hela dagen. Jag kunde gå hem kl 14, efter ett mycket trevligt samtal med chefen ute i solen på baksidan.

Tills vi ses igen... KRAMEN!





måndag 27 augusti 2012

Varm & kall


Endast ett par dagar kvar av augusti. Hösten är i antågande. Det fick vi erfara på Strandvallen ikväll. Det var varmt när vi kom dit. Solen sken och även i skuggan var det behagligt. När matchen sen gick mot sitt slut, var det fuktigt och råkallt ute på planen, där jag och Dottern satt och fotograferade spelet. Det var inte skönt allt. Förlust och kyla. Det krävde något varm innanför västen vid hemkomsten.


Tidigare på dagen, gjorde vi ett spontanbesök på "Röda näsan". Jag var sugen på mitt favvoöl och lite gott vin. Kärleken strosade runt bland hyllorna och hittade en spännande tetrapack, som handlades hem för provsmakning. Det passade bra ikväll.


Vinet smakar äppelkaka med kanel. ja, jag lovar. Det smakar verkligen som flytande äppelkaka med kanel. Det var faktiskt riktigt gott. Vi provade först kallt och sen varmt. Jag föredrar nog den kalla varianten framför den jättevarma. Det funkar även lite ljummet. Det kan vara så att det köps hem igen någon gång i höst, men det kommer nog inte inmundigas till den fasta varianten av desserten.

Tills vi ses igen... KRAMEN!

torsdag 23 augusti 2012

Nu är det helt klart

Jag har, som jag tidigare berättat, jobbat hela sommaren. Jag vågar inte ta semester, då jag inte vet hur mycket jag får jobba när skolorna börjat igen. Jag måste få ihop vad jag kan medan jag har chansen.
 
Kärleken hade sina fyra schemalagda semesterveckor mitt under den vanliga industrisemestern. Dessa tillbringade han med att renovera tv-rummet på övervåningen. Detta rum är i praktiken Dotterns, det också. Hennes sovrum är litet och så vill hon sällan se samma program som vi.
 
Kärleken har, för er som inte hängt med på resan, satt upp helt ny tak- och väggpanel, som han först vitlaserat. Han har målat nya och gamla lister och båda fönstrena. Golvet är helt nytt. Det gamla, stickiga furugolvet har gömts under ett vackert askparkettgolv. Till sist sattes en ny tapet upp. Det syns inte på bilderna, men den är helt vit med silvriga ränder, så det ser levande och lite skimrande ut i olika ljuslägen.
 

När man kommer upp för trappan möts man av detta. En ny 46" Samsung-tv på en BESTÅ-kombo från IKEA. Ett blombord, LANTLIV från IKEA, ger plats åt några av mina Clivior.


För ett par timmar sen kom VVS-montören i Valje, Niclas Gustafsson, och monterade ett nytt element åt oss. Denna bilden är tagen för två kvällar sen...
Ny gardinstång med panelgardiner från Jotex.
Ny soffa med schäslong, KARLSTAD från IKEA, och tillhörande kuddar (de gråa och de randiga).
USA-kudden är köpt på GeKås i Ullared, men finns säkert på många ställen.
USA-filten hittade jag på Blom-Extra i Mjällby, men även den finns nog på fler ställen. USA är inne nu.
Soffbordet, LACK, och lampfoten är båda från IKEA. Lampskärmen hittade vi på EKO i Fjälkinge när vi köpte gardingstången.
Mattan, LIBERTY, kommer från Jotex.


Resårmadrassen, som blev över när Kärleken och jag flyttade ihop, har fått bli gästsäng i andra änden av rummet. Bakom dörren som syns i hörnet, finns Dotterns sovrum.
Kuddarna på sängen tillhör Dottern, men de får inte plats i hennes soffa just nu. De ligger bra på sängen här. Piedestalen, LANTLIV, är ny inköpt från IKEA, medan den lilla blompallen kommer från syrrans första lägenhet. Hon behövde den inte vidare, så jag fick den och nu är den vit. Jag tror minsann att den också kommer från IKEA en gång i tiden.


För att Dottern ska ha någonstans att ha sina böcker, pärmar och tidningar, så köpte vi en ny Billybokhylla med tillhörande vitrindörrar. IKEA är så bra.

Vårt nya tv-rum är precis så fräscht som vi ville ha det och Dottern är supernöjd.

Nu har IKEA, Jotex, EKO och GeKås fått gratis reklam. Jag hoppas de hör av sig med lite rabatter inför kommande renoveringar. Tjohoo!

Tills vi ses igen... KRAMEN!

tisdag 21 augusti 2012

Måste köpa kattschampo


Så var det dags igen... Igår förmiddag kom Ozzy fram från under sängen. Han såg inte ut som han skulle. Vilken tur att han inte var uppe i sängen eller i vita soffan!! Oj, oj, han hade klättrat upp i öppna spisen igen. Vilken rasande tur att han gjorde det medan vi var hemma!




Barnängen fick rycka in igen. Det är ju i alla fall milt för småbarn, så det funkar nog på små katter. Vi MÅSTE köpa kattschampo!!



Nu får vi hålla tummarna för att lille Ozzy fattar att klättring på spisskydd är lika med dusch. Det gillas ju inte.

Tills vi ses igen... KRAMEN!

Min stora flicka


Igår var det skolstart i Bromölla. Igår började Dottern i åttan. Min stora, vackra flicka! Usch, vad tiden går fort!

Tills vi ses igen... KRAMEN!

Sotar-Murre

Flera av mina vänner har djur. Några har hund. Några har katt. Andra har andra djur. Hur som helst, så blir det gärna husdjurssnack när vi kommer ihop oss. Mycket beroende på att jag gärna lägger ut bilder på våra älsklingar.

Jag vill gärna påtala hur olika Ester och Ozzy är som personligheter. Det är inte mycket som finns gemensamt för dem. Ester var leksen och nyfiken när hon var i Ozzys ålder, men hon var inte på långa vägar som han är. Han är en tokig liten krabat, som inte räds något. Jo, källaren. Dit går han inte gärna, medan Ester, ända sen hon var liten, har älskat att trippa ner och vila där.

Många säger till mig att jag har glömt. De menar att katterna är mer lika än jag kan komma ihåg. Tjosan! Jag kommer minsann ihåg att jag aldrig behövt jaga Ester i öppna spisen. Jag minns att jag aldrig behövt duscha en nedsotad Ester. Det har vi fått göra med Ozzy. Minsann!



Och du... vi HAR galler för spisöppningen. Ett galler som går hela vägen upp till hålets överdel. Ozzy klättrade, kvick som en vessla, upp och stack in hela överkroppen i hålet. Hela huvudet och ryggen smetades in av sot.

Behöver jag tala om att han INTE uppskattade att duscha? Det fick bli Barnängens milda schampo för att få honom ren. Vi har inget kattschampo, men det kanske måste inköpas.


Tills vi ses igen... KRAMEN!

14/8 Ändrade planer


När vi steg upp dagen efter det trevliga kalaset hos Pappan, så var planen att köra några ärenden i bl.a. Kristianstad. Som vanligt blir det aldrig som vi tänkt oss. Det blir bättre.

Vi körde till IKEA i Älmhult.

På ett par timmar hade vi handlat en ny tv-bänk till Dotterns tv-rum, nytt soffbord, en ny bäddmadrass till gästsängen, papperskorg, ett par nya grytor, diskborstar, dörrknoppar till vitrinskåpet och diverse andra saker. Vi hann även äta varmkorv.

På vägen hem stannade vi och handlade kvällsmat på MAXI i Olofström och några goda, sökta korvar och finfin fläskfärs hos Szabos hemschark utanför Näsum.  Så bra det kan bli.

Väl hemma började Kärleken skruva ihop de nya möblerna. Oj, så fint det blir! Bilder kommer när matta och gardiner är på plats. De kommer snart ifrån Jotex.

Tills vi ses igen... KRAMEN!

Inga bekymmer


Jag önskar jag kunde slappna av och sova som lille Ozzy, världens finaste Birma.


Tills vi ses igen... KRAMEN!

13/8 Dotterns födelsedagskalas hos Pappan

Dottern blir firar hos både mig och pappan varje år, men vi brukar turas om att själva födelsedagen, eftersom den faller på sommarlovet. I år var det Pappans tur att få fira henne på "rätt" dag.

I vanliga fall brukar vi fira var för sig, med respektive släkt och vänkrets. I år ville Dottern annorlunda. Hennes älskade mormor gick bort i januari, hennes moster bor i Stockholm, jag och Kärleken jobbar väldigt varierande tider och killkusinerna är inte intresserade längre. Det lämnar endast morbror med sambo och tjejkusinen på min sida att försöka få ihop något med. När vi inte kan fira på hennes födelsedag, så är det svårt att hitta en dag som passar alla. I år ville Dottern ha ett riktigt kalas med många nära och kära. Hon bad Pappan och bonusmamman om lov att få bjuda ner mig och Kärleken till dem på födelsedagen. Det gick ju jättebra.

Jajamen, det gick så bra att Pappan t.o.m. ringde till Morfar och bjöd in honom också. Morfar, som blev änkling i januari, och som ofta blir bortglömd, då det alltid var Mormor som höll i trådarna kring kalas och andra tillställningar. Morfar halkade med på ett bananskal. Jag tycker det var en väldigt fin gest av Pappan. Tack!

När det blev dags för kalaset, föll det sig så oturligt att Kärleken inte kunde komma ifrån jobbet. Båtarna i hamnen blev inte klara i tid. Han fick lämna återbud.

Dottern gick lös med min kamera, så alla bilder i dagens inlägg är tagna av henne, utom de där hon själv är med. De har jag fått äran att ta.

Det bjöds på jättegod mat. Grillad fläskytterfilé, potatissallad, smarrig grönsallad och mumsig fika efteråt. Det blev många varma kramar och glada skratt. Jag hade trevligt, Morfar hade trevligt och Dottern, ja Dottern, hon sken som en sol hela kvällen.























Tills vi ses igen... KRAMEN!